Hogyan emelj fel targoncával egy szál gyufát úgy, hogy a villa hegyével egy szűk résen bedugva meg tudd gyújtani mécsesről a gyufaszálat?

Ilyen és ehhez hasonló ügyességi feladatokkal kellett megbirkóznia annak a kétszáz férfinek és öt nőnek, akik a X. Linde targonca kupa alkalmával mérték össze tudásukat.

A döntőben golflabdával és kosárlabdával egyensúlyozva kellett teljesíteni a legrövidebb időn belül az ügyességi feladatokat.

Hihetetlen izgalmak, drukkolás, harc a milliméterekért, verseny a másodpercekért:

A targoncaverseny az Ipar Napjai kiállítás legnépszerűbb rendezvénye volt.

A hétköznapi komissiózás helyett most valóban próbára tették az emelőgép kezelők ügyességét és szaktudását.

„Eléggé be voltam rezelve, még most is remeg a kezem”

mondja Bozsó Balázs, aki 45 másodperc alatt ment végig az első pályán. Bár ez a teljesítmény egyéniben „csak” a IV. helyre volt elég, de ezzel az eredménnyel cége, a Rosenberger Magyarország Kft csapatversenyben megszerezte az első helyet.
Az aktuális csúcsot rövid időn belül parádésan megdöntötte a 41-es rajtszámmal induló Nemes György, aki 41 másodperc alatt teljesítette a selejtező feladatait.

 

Magyarország legjobb női targoncása

Idén először önálló kategóriában indultak a nők. Összesen öten vállalkoztak a feladatra, közülük Barnóczki Regina, a Tisza Logistics munkatársa lett az ország legjobb női targoncása.
A 22 éves nő mindössze 7 hónapja végezte el a targonca tanfolyamot.

„Gyerekkoromban nagyon megtetszett a vezetőüléses targonca, amellyel az utcánkban levő tüzépen dolgoztak. Akkor döntöttem úgy, hogy egyszer nekem is kell majd jogosítvány – és így is lett. Idővel az egyszerűbb, lassabb gépről átkerültem a nagyobb rakodógépre, amellyel már több dolgot lehet csinálni.”

X. Targonca Kupa videó: https://youtu.be/GF7n428B7pE #linde #targonca #targoncaverseny #hungexpo #hungary #budapest #hardworker

VlogMeIn (@vlogmein) által megosztott bejegyzés,

A Targonca Kupa győztesei

A verseny abszolút győztese Juhász Imre, a KUKA Hungária Kft. munkatársa lett.

Egyéniben második helyet ért el Erdélyi Tibor, az STI Petőfi Nyomda Kft.-től, a dobogó harmadik fokára pedig Reketyei Zsolt, a Maspex Olympos targoncása léphetett fel.

A dobogósok továbbjutási lehetőséget nyertek a Németországban tartandó nemzetközi Targonca Kupára.

Nézd meg a robotokról készített videóm is!