A Rejtett kert // Hidden garden címet viselő kiállításon főként japán fametszetek ihletésű, rendkívül részletgazdag papír installációk láthatók.

 

Váczi Eszter Quartet „Emlékezz rám” című dalával kezdődött Herbert Aniko kiállításának megnyitója a Kortárs Alkotók Stúdiójában.

A kora esti fülledt meleg ellenére megtelt a Bartók Béla utcai K.A.S. Galéria.

 

Az ikonikus piros ruhában megjelenő kiállító, Herbert Aniko (aka HANIKO) vizuális művész.

Kitartóan tanulmányozta a japán kultúrát, a fametszeteket és a kertépítés művészetét. Ezekből merítve alkotta meg rendkívül részletgazdag műveit. A filmek és irodalmi művek mellett Ferenczy Noémi festőművész naplója is ihlette az alkotót.

A Rejtett kert címet a kortárs író, Krasznahorkai László egyik könyvéből választotta a művész.

A kiállítás középpontjában a természet áll, e művészeti alkotások alapja a papír.

 

 

A rejtett kert kincsei

A nagyméretű akvarellek, kisebb kollázsok és rengeteg papírvirág mellet a természetben talált tárgyakból készített installációk foglalják el a teret.

A kiállítás pozitív hangulata, a barátságos pasztell színek, a leegyszerűsített formák mind ráerősít a természetközeliség üzenetére.

 

Növényi alapú catering

Aniko rendkívül tudatosan él. Alap, hogy biciklivel közlekedik és szelektíven gyűjti a hulladékot. Ami papírfelesleg keletkezik az alkotás során, azt újra felhasználja egy másik műhöz.

A cateringhez a Yama Kitchen újrahasznosított eszközeit használták, a vega édességeket pedig a Rásza Cafe & Gallery biztosította. A budapesti perzsa közösségi ház előszeretettel támogat olyan művészeket és kulturális eseményeket, melyek hozzájuk hasonlóan fontosnak tartják az újrahasznosítást és a fenntarthatóságot. A növényi alapú finomságról a közösségi ház társ-alapítója, Arghavan Shekari beszél.

A Rásza vega ételei