A road trip úti filmet jelent, nagyjából nem is szól másról, mint amit utazás közben felveszünk.

Egy projekt kapcsán több helyszínre utaztunk Borsodban és út közben időnként készítettem felvételeket is, ezekből jött létre ez a kis road trip.
Az ágyúöntő műhely kivételével nem volt előre leegyeztetve a videózás, ezért ilyen ad-hoc jellegű felvételek ezek.

A videóban szereplő helyszínek:

  • Sáppusztai pálinkafőzde, amely egy romos kastély újjáépítésével született meg. Míg korábban főként bérfőzéssel foglalkoztak, ma már nagyobb arányban készül saját pálinkája a főzdének. Olyan különlegesség is megtalálható a kínálatban, mint a rendkívül ritka berkenye gasztro pálinka.
  • Az Áldó Krisztus szobor közelében található, forrásvizek által feltöltött Tarcali bányatóban fürdeni tilos ugyan, de ezt a szabályt elég rugalmasan kezelik. Grilleztünk is egy jót, miközben készült a naplementés time-lapse.
  • Encsen, a Dudás testvérpár által alapított Anyukám Mondta étteremben focaccia-t és sült padlizsánt készítettek nekünk. A focaccia egy kemencében sütött, kívül ropogós, belül foszlós tészta, melyet a pizzához hasonló feltétekkel tálalnak.
  • Jártunk Sárospatakon, az ötszáz forintos bankjegy hátoldalán is megjelenő Rákóczi-várban és a vár mellett kialakított ágyúöntődében. (Az ágyúöntésről később valószínűleg lesz egy önálló anyag is a vlogon.)
  • Volt szerencsénk hallani a harangot Olaszliszkán. Nekem nagyon kellemes csalódás, meglepetés volt a falu.
  • Óriási vihart átvészelve érkeztünk meg Tokajba, ahol barátom tanácsára az Erzsébet pincében kóstoltunk bort. Hárslevelű és sárga muskotály édességekből vásárolunk pár palackkal.
  • A távolból láttuk még a Boldogkői várat és a Szemere mellett hullámzó búzamezőket.

Sáppusztai pálinkafőzde
Sáppusztai pálinkafőzde

Focaccia készül az Anyukám Mondta étteremben
Focaccia készül az Anyukám Mondta étteremben

Naplemente Tállyán
Naplemente Tállyán